In 3 weken jouw webteksten gereed
Lukt het jou nog niet om in je eentje gestructureerd je websiteteksten te schrijven? Heel veel (startende) ondernemers worstelen hiermee. Toch is het belangrijk dat jouw website live gaat, want van uitstel komt afstel. En voor je onderneming is een eigen website natuurlijk een must have.


Deze online cursus helpt jou om stapsgewijs, webpagina voor webpagina, te schrijven. In jouw eigen woorden en aansluitend op de behoefte van jouw ideale klant. Want dat is de kunst. Ik leer jou hoe je het planmatig aanpakt. Zodat jij straks in slechts 3 weken tijd gereed bent om je teksten door te sturen naar je websitebouwer. En dan… kan jouw website live!

€ 597,- (ex btw)


Hoe werkt het?

  • De online cursus bestaat uit 6 modules verspreid over 3 weken. 
  • 3 Weken lang krijg je op maandag en donderdag je huiswerk in de vorm van schrijfopdrachten. Dit kost je ongeveer 2-3 uur per opdracht/module. 
  • Ik geef jou feedback op je teksten en zorg er samen met jou voor dat het resultaat helemaal naar wens is. Dat jouw teksten passen bij wie jij bent, waar je voor staat en wat je met je bedrijf wilt bereiken. 
  • Na die 3 weken plannen we een offline ontmoeting om de puntjes op de i te zetten en een briefing op te stellen voor jouw websitebouwer. Je krijgt dan ook tips voor de vormgeving en beeldgebruik van jouw website.
Module 1: Over jou
Wie ben jij? Wat zijn jouw kernwaarden, je innerlijke drijfveren? Die ervoor zorgen dat jij doet wat je doet. Dat je weet wat echt belangrijk is voor jou. Hoe vertaal je jouw kernwaarden door in je website?
Module 2: Over mij pagina
Dit is de pagina waarin jij je verhaal vertelt; over je loopbaan tot nu toe, welke keuzes je hebt gemaakt, welk pad je hebt bewandeld, wat ervoor zorgde dat jij besloot om dit bedrijf te starten, wat jouw ‘waarom’ is en wat je zo blij maakt.
Module 3: Het aanbod
We starten met het in kaart brengen van jouw producten- en dienstenaanbod. Waar ga je geld mee verdienen? Welke prijs vraag je ervoor?  Al jouw producten en diensten krijgen uiteindelijk hun eigen webpagina. Hiermee heb je een zeer belangrijk onderdeel van je website en menustructuur ingevuld, namelijk het aanbod waarvoor de klant naar jou toekomt.
Module 4: Referenties & portfolio
Voordat module 4 start heb jij referenties en testimonials opgevraagd bij klanten, proefpersonen, studiegenoten… bij iedereen die met jou heeft gewerkt. Ook jouw portfolio maken we in deze module klaar voor publicatie.
Module 5: Jouw ideale doelgroep
Je geeft jouw ideale klant een gezicht, want je laat hem/haar tot leven komen door een persona (of meerdere) te schrijven. Zo kom je erachter waarmee jij jouw klanten kan helpen, je inventariseert de ‘pijn’ van jouw klanten, waarop jij feilloos kunt inspelen. 
Module 6: Pitch & finish
In de laatste module nemen we nogmaals jouw product- en dienstenaanbod door zodat we dit helemaal kunnen afstemmen op jouw doelgroep. Tot slot formuleren we een elevator pitch, geschikt voor meerdere doeleinden, zoals je homepage en social media profielen. 

Na deze cursus:
  • heb jij je webteksten gestructureerd op papier staan
  • zijn jouw teksten door mij geredigeerd, dus foutloos
  • is jouw menustructuur duidelijk
  • heb je ideeën over beeldgebruik, logo en kleurstelling
  • hoef jij alleen nog maar je websitebouwer te instrueren
  • kan jouw website eindelijk live

Deze training is echt een aanrader voor ondernemers die korte en doeltreffende teksten op hun website willen. In korte tijd zorgt Marije via schrijfopdrachten dat je aan de slag gaat met je missie, kernwaarden, producten of diensten. Haar redactionele feedback maakt dat je heldere webteksten schrijft die jouw ideale klanten aanspreken. Na deze training kan jouw verhaal de wereld in. Dank je wel Marije, ik heb erg genoten van het programma!
Susan van der Beek - www.systemischwerkenzeeland.nl
Het is een gestructureerde en daardoor prettige manier om te schrijven voor je eigen bedrijf. De training dwong mij nog meer om goed na te denken over wat ik waarom voor wie wil betekenen. Met name de bevestigende dan wel opbouwende feedback tussendoor gaf mij richting. Ik heb Marije ervaren als positief, rustig, meedenkend, betrokken. Ik heb nu een goed basisstuk voor mijn website. En feedback om verder mee te gaan. Bovendien een stimulans om te schrijven op persoonlijke wijze.
Jolanda van Dorst - www.jolandavandorst.nl


Online cursus: