Schrijftrainingen op maat
Ik verzorg schrijfworkshops op maat, voor bijvoorbeeld bedrijfsteams, communicatie-afdelingen, beroepsverenigingen, opleidingsinstituten, scholen of vriendinnengroepen. Samen bepalen we het thema en de duur van de workshop, op de door jou gekozen locatie. Deze workshops zijn inspirerend, leerzaam en laagdrempelig. Het kan ervoor zorgen dat je elkaar op een geheel nieuwe manier leert kennen. Als NLP master practitioner voeg ik veel NLP toe aan mijn trainingen, omdat het bijzonder interessant is om bewust te worden van jouw onderbewustzijn.

Stacks Image 701
Woordcadeau & zintuiglijk schrijven
Hallmark organiseerde een persbijeenkomst voor de lancering van een nieuwe propositie. Aan de journalisten, bloggers en redacteuren gaf ik een korte workshop Woordcadeau en zintuiglijk schrijven.
Stacks Image 352
Blogtraining
Het team sectorspecialisten van ABNAMRO wilde een blogtraining om zelf meer met hun expertise naar buiten te treden. Tijdens de training van een dag hebben ze 14 blogs geschreven die direct gereed waren voor publicatie.
Stacks Image 703
Blogtraining
De Andere Aankoop Makelaar in Groningen nodigde haar ondernemersnetwerk uit voor een effectieve blogtraining van een hele dag. Ik leerde de ondernemers hoe ze kunnen bloggen over hun bedrijf en hun expertise.

Stacks Image 368
Schrijven met aandacht
Tijdens de Geluksroute in Rotterdam konden bezoekers de hele dag aanschuiven voor een workshop reflectief schrijven, met aandacht voor zichzelf en de ander.
Stacks Image 357
Schrijftraining
Aan het marketing- en salesteam van Livit Orthopedie gaf ik een schrijftraining van een dag om ze te leren welke schrijfstijl geschikt is voor verschillende soorten communicatiedragers: intranet, klantenmagazine, website, patiëntenbrieven, flyers, handleidingen, enz.
Stacks Image 381
Blogtraining
Aan een grote groep coaches van Feedback Training & Consulting gaf ik een blogtraining van een dag om het bloggen over hun praktijkcases onder de knie te krijgen.

Stacks Image 916
Workshop personal branding
De leden van THOM|76, direct marketeers uit Breda, schreven tijdens een korte workshop hun eigen elevator pitch.
Stacks Image 744
Beautybloggen
Drie keer gaf ik aan de beautybloggers van SoloBioMooi een korte workshop: schrijven met de zintuigen, het bedenken van goede blogtitels en klantgericht schrijven.
Stacks Image 747
Blogtrainingen
Jarenlang gaf ik iedere maand een schrijftraining aan de auteurs van Path Media, uitgever van de online platformen
Vrouw&Passie en Jack&Juul. Ik leerde ze hoe ze over hun bedrijf en expertise kunnen bloggen en waar de blogs aan moeten voldoen. Zo bleven ze voortdurend in de schrijfflow.

Stacks Image 982
Schrijfworkshop
Tijdens hun jaarlijkse teamdag gaf ik een schrijfworkshop aan het team epidemiologen van GGD West-Brabant. Ze maakten kennis met reflectief schrijven, zetten hun kernwaarden op een rij, leerden over social media en verzamelden een mooie lijst met blogonderwerpen.
Stacks Image 921
Workshop personal branding
Een korte workshop personal branding was zeer effectief voor de community van communicatieprofessionals.
De deelnemers ontdekten wat hun onderscheidend vermogen is, hun (verborgen) talenten zijn, ze stelden hun waardenhiërarchie op en schreven hun eigen elevator pitch.
Stacks Image 1058
Blogworkshop
Deze Bredase organisaties zijn werkzaam op het gebied van zorg en ondersteuning rondom overlijden en rouw. Ze wilden leren hoe ze konden bloggen over deze persoonlijke en aangrijpende onderwerpen.

Stacks Image 926
Schrijfcursus
In augustus 2015 gaf ik een schrijfcursus van een week op het Franse landgoed Centre Lothlorien. In deze week leerden de cursisten ongelooflijk veel: zintuiglijk schrijven, biografisch schrijven, bloggen/verhalen schrijven, reflectief schrijven en creatief schrijven.
Stacks Image 987
Creatief schrijven
De docenten van het Hofstad Lyceum in Den Haag genoten tijdens hun jaarlijkse teamdag van een workshop creatief en reflectief schrijven.
Stacks Image 1048
Creatief schrijven
Vier keer gaf ik een korte workshop creatief schrijven aan de bovenbouwleerlingen van basisschool Het Tangram in Rotterdam. Spelen met taal en verhalen schrijven zodat de fantasie de vrije loop kreeg.

Mijn expertise: