Over Marije
Als kleuter ging er een wereld van taal voor mij open. Niet vreemd dat ik communicatie ging studeren in Amsterdam. Een mooie loopbaan volgde, als bedrijfsjournalist, communicatieadviseur en leidinggevende bij de meest prachtige bedrijven. Het communicatievak is breed en ik verlangde naar meer specialisatie. Na een aantal bezoeken aan een schrijfcafé, het volgen van diverse schrijfcursussen en NLP-opleidingen vielen ineens alle puzzelstukjes op hun plek. Ineens wist ik wanneer ik in mijn kracht zit en vleugeltjes krijg. Als ik mensen met zichzelf en met elkaar kan laten verbinden. Als ik kan schrijven. Als ik anderen iets kan leren of meegeven. Daarom houd ik mijn gave niet geheim, maar deel ik het met jou.
Ik opende in februari 2014 de deuren van mijn eigen onderneming: Schrijfzin. Inmiddels had ik 16 jaar ervaring in het communicatievak, dus ik ben breed inzetbaar. Vanuit mijn Schrijfschool geef ik workshops en online trainingen. Daarnaast help ik organisaties en zzp’ers met redactie- en contentvraagstukken. Ook werk ik als freelance tekstschrijver voor bedrijven. Hiermee volg ik mijn passie, geniet ik van de afwisseling en verbind ik mij met prachtige mensen en organisaties.
Als een echte waterman(vrouw) is vrijheid mijn hoogste goed. Daarom past het ondernemerschap mij als een jas. Ik heb een hekel aan regels en procedures, maar ontkom niet aan de spellingsregels, helaas. Gelukkig zitten die aardig in mijn genen; ik ben gek op de kracht van woorden en spelen met taal. Ik sta erom bekend dat ik hoofdzakelijk opbouwende feedback geef, want ik ben een warm, zachtaardig en mild persoon, met een groot hart. Een verbinder, ik geef mijn klanten 200% aandacht. Toch kan ik soms een strenge schrijfjuf zijn, want ik houd niet van gemuts, getreuzel en gepruts.
Wil jij schrijvend ondernemen vanuit je hart? Teksten schrijven die raken en op zo'n manier dat je blogs en website voor je gaan werken? Dan ontmoet ik jou graag om je hiermee te helpen en te inspireren.

Een prettige bijkomstigheid van je passie volgen, is dat het aanstekelijk werkt. Maak kennis met Marije en je weet wat ik bedoel. Ze was altijd al een mooi mens en 'communicatiekanjer' en met haar eigen bedrijf Schrijfzin komt ze nu volledig tot haar recht!
Sytske Flores
Marije inspireerde me al als medestudent tijdens de NLP-practitioner door haar enthousiasme, openheid en warme belangstelling voor anderen. Deze eigenschappen komen in haar rol als schrijfcoach perfect tot hun recht.
Nellie Rietkerk

Schrijven aan zee